V torek, 15. novembra 2016 se je v Tržiču zbrala številčna druščina, ki je povezana s smučarskimi skoki v Sloveniji. Domači skakalni klub NSK Tržič FMG je bil namreč organizator zaključne podelitve priznanj za poletni del Pokala Cockta, ki vključuje regionalna tekmovanja in pokalna tekmovanja na državnem nivoju v kategorijah od najmlajših cicibanov do članov.

Kulturni center Tržič se je hitro napolnil z dobitniki priznanj, spremljevalci in podporniki. Kot smo lahko slišali v uvodnih nagovorih predsednika NSK Tržič FMG, g. Matija Stegnarja, župana občine Tržič g. Boruta Sajovica  in predsednika zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, g. Ljuba Jasniča, so smučarski skoki panoga, ki pridobiva na priljubljenosti in razširjenosti. Uspehi slovenskih skakalcev k temu pripevajo velik delež, vendar brez stalne podpore znotraj družin in lokalnih skupnosti tega ne bi bilo možno dosegati. Skakalne naprave so zgrajene v velikem delu države, zato je tudi dostop do treninga omogočen širšemu krogu ljudi. Med drugim sta v zaključni fazi obnove tudi tržiški »velikanki«.

Dogodek je zaznamovalo sproščeno ozračje, druženje mlajših in malo manj mladih generacij, dodatno pa so energijo dvignili nastopi Plesnega kluba Tržič in mlade tržiške skakalke Ivane Vite Kokalj.     

Iskrene čestitke vsem prejemnikom priznanj in hvala vsem, ki ste omogočili treniranja, tekmovanja in samo zaključno slovesnost.

Več fotografij si lahko ogledate tukaj.