Fotografije s prireditve ob 50. obletnici Nordijskega smučarskega kluba Tržič.

Foto: Matevž Poljanc.

 

Kliknite tukaj za celotno galerijo!

 

 

 

 

 

 

 

Anže Semenič nas letos navdušuje s svojimi predstavami. Po ekipnem uspehu pred tednom dni v Oberstdorfu, ko je s kolegi na ekipni tekmi zasedel 2. mesto, je Sloveniji in svetu včeraj v Zakopanah na Poljskem demonstriral še način, kako tudi na posamični tekmi premagati vso svetovno konkurenco skakalnih mojstrov.

 

Foto: EPA

Spremenljive razmere, ki so vladale na skakalnici, so tokrat našemu junaku dodale tisti delček, ki se lahko odrazi v popolnem seštevku dolgoletnega truda, natreniranega znanja, intuicije in razmer na skakalnici. Po prvi seriji je Anže napadel s petega mesta, ko je za malenkost zaostajal za reprezentančnim kolegom, Petrom Prevcem. V drugem poskusu je Anže sestavil popoln skok, s katerim si je z dolžino 137,5 metrov prvič v karieri zagotovil mesto na zmagovalni stopnički, v posamičnih nastopih. Ne pozabimo, da je Anže zmagovalne stopničke svetovnega pokala že lahko doživljal, kot član slovenske ekipe v Planici, leta 2015.

Foto: EPA

 

Slovenska reprezentanca je imela včeraj še dodaten razlog za praznovanje, saj je Peter Prevc tekmo zaključil na 3. mestu. S tem so zmagovalne lovorike pridobile še žlahtnejši lesk.    

Anže, člani kluba smo ponosni, da lahko skupaj s teboj doživljamo veselje in  zmagoslavje, ki ga ustvarjaš s svojimi nastopi.

 

NEKAJ ZAPISOV DRUGIH MEDIJEV:

https://www.rtvslo.si/

http://www.24ur.com/

https://siol.net/

http://www.sloski.si/

https://www.youtube.com/

http://www.fis-ski.com/ 

Zapisal: Marjan Zupančič

 

17.9.2017 se nam ne bo težko zapomniti. To je dan, ko so naši košarkarji pozlatili celo Slovenijo, za kar jim iskreno čestitamo tudi mi. Ta dan pa je poseben tudi za nas skakalce in bo prav tako zapisan v zgodovino in sicer po dogodku, ki smo ga čakali kar nekaj časa. V skakalnem centru Sebenje je namreč na ta dan potekala svečana otvoritev prenovljenih skakalnic K35 in K50, čemur je kljub deževnemu vremenu sledilo še tradicionalno mednarodno tekmovanje v smučarskih skokih Alpe Adria. Stare skakalnice so bile zgrajene že davnega leta 1989 in bile prepotrebne prenove, saj niso več ustrezale sodobnim standardom v smučarskih skokih. Nordijski smučarski klub Tržič FMG se je zavezal, da bo vodil celoten projekt ter zagotovil ustrezna investicijska sredstva s strani financerjev.

Na razpis projekta obnove otroških skakalnic po Sloveniji, ki ga je skupaj s Fundacijo za šport razpisala Smučarska zveza Slovenije, smo se prijavili in ob izpolnjevanje vseh zahtevanih pogojev uspešno pridobili finančna sredstva. K temu je kot pomemben sofinancer pristopila tudi Občina Tržič. Obnova je trajala 2 leti, skupna vrednost investicije pa se ocenjuje na 150.000€. 

Celotno investicijo so podprli:

Smučarska zveza Slovenije in Fundacija za šport 52.000€

Občina Tržič      52.000€

Nordijski smučarski klub Tržič FMG   7.500€

Pri projektu obnove so sodelovali tudi izvajalci del, ki so med drugim tudi v obliki donatorskih oz. sponzorskih sredstev prispevali svoj delež pri obnovi in sicer: BAKTI MIHA DOLES S.P.; GEODET KLEMEN PUHAR S.P.; GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA D.D.; GRESMO D.O.O.-FITNES STEGNAR; FMG STORITVE D.O.O.; IZKOPI VODOVODNE INŠTALACIJE IN GRADBENA DELA ANŽE STEGNAR S.P.; KMETIJA DRINOVEC PODBREZJE; KMETIJA PFAJFAR SEBENJE; MLIN TRANSPORT D.O.O.; MANA ORIGINAL D.O.O. - TOP SPEED; TESARSTVO IN KROVSTVO JOŽOVC - ZUPAN LUKA S.P.; SEMAGO D.O.O.; SILVAPRODUKT D.O.O.; STUDIO - PODJETJE ZA ENGINEERING IN PROJEKTIRANJE GRADBENIH OBJEKTOV TRŽIČ D.O.O.; VODOVODNE IN OSTALE CEVNE INSTALACIJE ZAPLOTNIK MIHA S.P.

Člani Nordijskega smučarskega kluba Tržič FMG, krajani Krajevne skupnosti Sebenje in prijatelji smučarskih skokov smo pri projektu opravili preko 1.900 prostovoljnih delovnih ur. 

Občina Tržič je v skakalnem centru v višini 40.000€ izvedla in financirala tudi asfaltiranje dostopne poti ter priklop in ureditev kanalizacije.

Pridobitev je pomembna za nadaljnji razvoj smučarskih skokov v naši občini, saj smo v skoraj polstoletni bogati zgodovini dosegli pomembne rezultate tako na nacionalni, kot tudi na mednarodni ravni. Nordijski smučarski klub Tržič FMG bo namreč naslednje leto praznoval 50. letnico smučarskih skokov v Sebenjah. 

Prenovljeni skakalnici bosta v prvi vrsti namenjeni našim skakalkam in skakalcem, s čimer bomo olajšali in logistično izboljšali izvedbo treningov in tekmovanj. Naš strokovni trenerski štab ter tekmovalke in tekmovalci se zelo veselijo tega in že veselo »letijo po Sebenjah«. Skakalnici sta sodobni in upamo, da bosta varno ponesli skakalke in skakalce kar najdlje, to so kasneje na tekmovanju Alpe Adria tudi dokazali saj sta 2. mesto osvojila Taja Bodlaj in Nejc Pavlič, 3. mesto Ajda Košnjek, 4. mesto Žan Aljančič in Ivana Vita Kokalj ter 5. mesto Urh Kovačič. Njim in tudi vsem ostalim tekmovalcem želimo velike sreče in uspehov v prihodnje. 

Posebne zahvale za pomoč in podporo pri obnovi smo ob koncu podelili tistim, ki so prispevali največje deleže in sicer Smučarski zvezi Slovenije, Občini Tržič, Krajevni skupnosti Sebenje, podjetju FMG d.o.o. in glavnemu trenerju Viktorju Jekovcu za njegovo aktivno sodelovanje. Zahvaljujemo pa se tudi projektantu, vsem izvajalcem del in staršem otrok ter prijateljem in ljubiteljem skakalnega športa za njihovo pomoč.

Skupaj letimo še dlje!

Matija Stegnar, predsednik Nordijskega smučarskega kluba Tržič FMG

 

Otvoritev obnovljenih skakalnic Sebenje

 

 GALERIJA FOTOGRAFIJ...