Otvoritev skakalnic v Sebenjah

V skakalnem centru Sebenje smo obnovili doskočišča največjih skakalnic K40 in K55. Stare skakalnice so bile zgrajene leta 1989. Prenova je bila nujna, saj naprave niso več ustrezale sodobnim standardom v smučarskih skokih. Nordijski smučarski klub Tržič FMG se je zavezal, da bo vodil celoten projekt ter zagotovil ustrezna investicijska sredstva s strani financerjev. Obnova je trajala 2 leti.

Poleg Smučarske zveze Slovenije, Fundacije za šport, Občine Tržič in kluba je pri obnovi sodelovalo veliko različnih izvajalcev, ki so k obnovi prispevali z donacijami ali sponzorskimi sredstvi. Vsem se za vložen trud in sredstva zahvaljujemo tudi na tem mestu.  

Posodobljene skakalne naprave so torej pripravljene za izvedbo treningov in tekmovanj. Poleg popolnoma prenovljenih skakalnic je na novo asfaltiran tudi dostop do centra, urejena je kanalizacija.

Prva priložnost za ogled novosti bo že to nedeljo, 17. septembra 2017, ko bo NSK Tržič FMG organizator mednarodne skakalne tekme mlajših kategorij za pokal Alpe Adria. Tekmo bomo izkoristili tudi za svečano otvoritev obnovljenih skakalnic.

Veselimo se vašega obiska v centru!

Klik za celoten plakat...

Razpis Alpe Adria 2017 

Zavarovalnica Triglav d.d.