Vsi mladi udeleženci današnje tekme na sebenjskih skakalnicah so imeli v dopoldanskem času pri opravljanju šolskih obveznosti zagotovo vsaj malce težav s koncentracijo, saj jih je popoldne čakala zahtevna preizkušnja – opraviti tri čim kvalitetnejše skoke za regijski pokal Cockta. V relativno spremenljivih pogojih na tekmovališču to ni bilo najbolj enostavno, saj je bilo precej vetrovno, poleg tega je bila temperatura zraka relativno visoka, kar ledeni zaletni stezi ni najbolj koristilo. Kljub temu smo z manjšimi prilagoditvami startne liste tekmo uspešno spravili pod streho.

Tekmovanja se je udeležilo 61 tekmovalcev in 9 tekmovalk, vsi so se domov odpeljali nepoškodovani.

V kategoriji dečkov do 13 let sta si zmagovalno stopničko Matevž Malovrh (NSK Tržič-Trifix) in Domen Prevc (SK Triglav) ki sta zbrala po 225,2 točke. Bronasto odličje je v bohinjski konec odpeljal Aljaž Plahuta (SSK Bohinj).

Pri deklicah do 13 let je največ pokalnih točk, kot smo že nekako navajeni, tudi tokrat osvojila Nika Križnar (SSK Alpina), drugo mesto pa sta si tokrat razdelili Maša Jovič in Maja Gradišar (obe SK Triglav).

Pri dečkih do 12 let se je zlate medalje razveselil Jaka Kotnik (SK Triglav), srebrno je fotoreporterjem ob podelitvi s ponosom pokazal Martin Razinger (ND Rateče Planica), bronasto odličje pa si je priskakal Tjaž Košir (SK Triglav). Domačin David Presterl je osvojil peto mesto, njegov brat Domen Presterl pa sedmo.

V kategoriji dečkov do 11 let smo domačini Sebenj in člani domačega kluba na zmagovalni oder z veseljem pospremili Kristjana Jekovca (NSK Tržič-Trifix), drugi je bil Mitja Arh (SSK Bohinj), tretje mesto pa je pripadlo Ožbeju Modrijanu (SSK Stol). Miha Jekovec je doskočil na daljavo, ki je zadostovala za peto mesto, Nace Koselj pa je bil v končnem seštevku enajsti.

Deklice do 11 let, ki so v sklepni fazi podelitve odličij sicer skupaj splezale na zmagovalno stopničko, so si žlahtne odličja razdelile takole: zmagovalka je postala domačinka Maja Drinovec (NSK Tržič-Trifix), drugo mesto je zasedla Katja Markuta (SK Triglav), tretje mesto pa Katra Komar (SSK Bohinj). Jerneja Repinc Zupančič je pristala na četrtem mestu.

Tudi pri dečkih do 10 let smo imeli domačini razlog za dobro voljo – zmagovalec namreč postal Juš Sušnik (NSK Tržič-Trifix), drugo mesto je pripadlo Marku Hafnarju (SK Triglav), tretje pa Marcelu Repu (SSK Stol).

Tudi pri najmlajših tekmovalcih do 9 let so domači skakalci izvrstno zastopali barve kluba. Zmagal je Matic Hladnik (NSK Tržič-Trifix), srebrno medaljo sta si prislužila  Žan Resnik in Matija Zelnik (oba SK Triglav). Novinec Aljaž Hladnik je pristal na odličnem dvanajstem mestu. 

Pri cicibankah do 9 let je zmago za ND Rateče Planica priborila Vida Ravnikar, drugo mesto pa je zasedla Eva Krek (SSK Alpina).

Če povzamemo – tržiški najmlajši tekmovalci so za klub (in seveda zase) priskakali zajetno količino zlata. Iskrene čestitke! 

       

Zapisal: Marjan Zupančič