Sveže zasnežena skakalnica v Sebenjah in nizke jutranje temperature so pozdravile mlade skakalce in skakalke, ki so se zbrali na tekmi za državno prvenstvo v letošnji zimski sezoni. Na srečo nam je veter prizanesel, zato smo tekmovanje na sedemindvajset metrski skakalnici lahko izvedli po ustaljenem, predpisanem postopku. Tekmovanja se je udeležilo 79 mladih skakalcev in skakalk, poškodb pa,kljub spektakularnemu padcu enega od tekmovalcev  na srečo ni bilo.

Naslova državnega prvaka pri dečkih do 10 let se lahko zasluženo veseli Juš Sušnik (NSK Tržič-Trifix), ki je občinstvu v ciljni ravnini pokazal dva dolga in lepa skoka. Srebrno medaljo je osvojil Karlo Vodušek (SSK Ljubno BTC), bronasto pa Marcel REP (SSD Stol). Pripadnik našega kluba Matic Hladnik, ki v zadnjem času intenzivno napreduje, je v ostri konkurenci osvojil izvrstno šesto mesto.

Državni prvak pri dečkih do 11 let je postal Damjan Suzič (SSK Costella Ilirija), ki je konkurenco premagal z dvema najdaljšima skokoma dneva dolžine 26 metrov, daljava pa je bila ustrezno podkrepljena z lepimi ocenami za slog. Mesto viceprvaka si je prislužil Kristjan Jekovec (NSK Tržič-Trifix), bronasto odličje pa je osvojil Ožbej Modrijan (SSK Stol). Miha Jekovec je tokrat z dvema zelo lepima skokoma doskočil na enajsto mesto, Nace Koselj pa je bil štirinajsti. 

Pri deklicah do 11 je slava pripadla Katji Markuta (SK Triglav), druga je bila naša Maja Drinovec, tretje mesto pa je zasedla Pia Slamek (SSK Velenje). Domačinka Jerneja Repinc Zupančič je doskočila na sedmo mesto.

V ekipnem tekmovanju je prvo mesto osvojila ekipa domačega kluba NSK Tržič-Trifix, v zasedbi Miha Jekovec, Maja Drinovec, Juš Sušnik, Kristjan Jekovec, ki je osvojila 829,1 točk. Drugo mesto je pripadlo ekipi SSK Ljubno BTC (Karlo Vodušek, Peter Kolenc, Žak Mogel, Marsel Lihteneger) z 816 točkami. Odličje za doseženo tretje mesto so domov odpeljali Ljubljančani z ekipo SSK Costella Ilirija 1, ki je v postavi Nik Škof, Uroš Jovanovič, Gal Ivanov, Damjan Suzič, zbrala 774.4 točke.

Iskrene čestitke vsem dobitnikom odličij, za športno obnašanje in prijetno družbo pa vsem tekmovalcem, spremljevalcem in obiskovalcem tekme v Sebenjah. Priložnost izkoriščamo tudi za zahvalo vsem, ki ste po svojih močeh pomagali pri organizaciji in izvedbi prireditve.

Zapisal: Marjan Zupančič