V Sebenjah je potekalo državno prvenstvo v smučarskih skokih za osnovne šole. Kvalifikacije so potekale na regijskih tekmovanjih, kjer se je najboljših 15 v posamezni kategoriji uvrstilo na državno tekmovanje. Skakalci in skakalke od prvega do četrtega razreda so nastopili trikrat, najboljša skoka pa sta se štela v skupno razvrstitev.

Med letniki 2005 (1. razred) je slavil Aljaž Repinc, drugo mesto pa sta si razdelila Urban Podrekar in Tinkara Komar. V leto starejši kategoriji (letnik 2004, 2. razred) je bil najboljši Lovro Dovžan, tudi tu smo bili priča deljenju drugega mesta, in sicer sta si ga delila Mitja Arh in Žan Žnidar.

Najmnožičnejša je bila udeležba med letniki 2003 (3. razred). Tu je bil najboljši Janže Zebec, na drugo mesto pa so se uvrstili kar trije skakalci - Matija Sodja, Uroš Vrbek in Rok Arh.

V najstarejši kategoriji med letniki 2002 (4. razred) je bil nepremagljiv Dan Belhar, na zmagovalnem odru pa so se mu pridružili še Luka Pivk (2. mesto) ter Aljaž Pogačnik in Urban Stare na tretjem mestu.

Rezultati 1. razred
Rezultati 2. razred

Rezultati 3. razred

Rezultati 4. razred

Vse slike: Gorazd Kavčič