Takoj po opravljenih šolskih obveznosti so se naši najmlajši skakalci in skakalke pričeli pripravljati na popoldansko tekmovanje v smučarskih skokih. Smučarski klub Triglav je namreč na napravah v Kranju organiziral in izvedel prvo regijsko tekmovanje v kategorijah do 13 let v letošnji zimski sezoni. Na lepo urejenih skakalnicah so svoje sposobnosti pomerili fantje in dekleta iz vseh gorenjskih nordijsko-skakalnih klubov. Posebnost tekme so bili nočni pogoji, ki pa mladih upov slovenskih smučarskih skokov niso prav nič motili.  

Pri najmlajših fantih do 9 let si je dan z zlatom obarval naš Matic Hladnik (NSK Tržič-Trifix), ki se je v končnem seštevku rezultatov na štirinajst metrski skakalnici uvrstil pred Matijo Zelnika in Žana Resnika (oba SK Triglav). V tej starostni kategoriji sta nastopili dve deklici – zmagala je Eva Krek (SSK Alpina), drugo mesto pa je zasedla Vida Ravnikar (ND Rateče Planica).
V skupini dečkov do 10 let je slavil Mark Hafnar (SK Triglav), ki je z dvema skokoma po 19,5 metrov zmagal s precejšnjo prednostjo. Drugo mesto je pripadlo Erazmu Stanoniku (SSK Alpina), bron pa je domov odnesel Matija Košir (ND Rateče Planica). NSK Tržič-Trifix v tej kategoriji tokrat ni sodeloval. 
V kategoriji deklic do 11 let si je zlato odličje z dvema izvrstnima skokoma prislužila Maja Drinovec (NSK Tržič-Trifix), druga je bila Katja Markuta (SK Triglav), tretja pa Katra Komar (SSK Bohinj). Jerneja Repinc Zupančič je pristala na četrtem mestu.    
Dečki do 11 let so tekmovali na enaindvajset metrski napravi. Konkurenco je v tej kategoriji premagal Mitja Arh (SSK Bohinj), drugi je bil Rok Oblak (SSK Alpina), tretje mesto pa je zasedel Tjaš Grilc (SSD Stol), ki je zaostal za pičlo desetinko točke. Razvrstitve naših: Kristjan Jekovec četrti, Nace Koselj peti, Miha Jekovec sedmi. 
Pri dečkih do 12 let so prevladovali fantje iz kranjskega kluba. Po najdaljših skokih na triinštirideset metrski skakalnici si je zlato medaljo prislužil Jaka Kotnik, srebrno odličje je pripadlo Niku Rebolju in Nejcu Toporišu (vsi SK Triglav), ki sta dosegla enako število točk. David Presterl, ki zastopa barve tržiškega kluba,  je bil četrti, Urban Meglič osmi,  Domen Presterl pa deseti. 
Pri dečkih do 13 let je zmagal Kristjan Lesnik, drugi je bil Domen Prevc (oba SK Triglav), tretje mesto pa si je priboril Aljaž Plahuta (SSK Bohinj). Predstavnika našega kluba sta zasedla četrto (Jure Pogačnik) in sedmo mesto (Matevž Malovrh). Pri deklicah do 13 let Tržičani nismo imeli predstavnice, zmagala pa je Nika Križnar (SSK Alpina) pred Mašo Jovič in Majo Gradišar (obe SK Triglav).

 

Zapisal: Marjan Zupančič