V nedeljo je bila za najmlajše kategorije smučarskih skakalcev organizirana še zadnja tekma za pokal Cockta v poletni sezoni za območje gorenjske regije. V Mengeš je od blizu in malce dlje pripotovalo 73 mladih skakalcev, ki so lahko izkoristili možnosti za dober rezultat in prijetno druženje s športnimi prijatelji z Gorenjske.

Tekmo so domačini združili s svečanim prevzemom novega vozila in njegovim blagoslovom ob petnajsti obletnici uradnega delovanja kluba. Posodobitev voznega parka vedno predstavlja pomembno izboljšavo na področju varnosti tekmovalcev in trenerjev, ki zaradi treningov in tekmovanj veliko potujejo tudi po cestah izven Slovenije.

Dečki do 13 let so nastopili na 33 metrski skakalnici. Zmagal je Domen Prevc (SK Triglav), drugo mesto je zasedel Aljaž Plahuta (SSK Bohinj), tretji pa je bil Kristjan Lesnik (SK Triglav). Jure Pogačnik iz našega kluba je osvojil šesto mesto, Matevž Malovrh pa deseto. V kategoriji deklic do 13 let je prvo mesto pripadlo Niki Križnar (SSK Alpina) pred Mašo Jovič (SK Triglav) in njeno klubsko kolegico Majo Gradišar. Pri dečkih do 12 let je zmagovalno odličje pripadlo Jaku Kotniku (SK Triglav),drugi je bil Martin Razinger (ND Rateče Planica), tretji pa Tjaž Košir (SK Triglav). Urban Meglič je bil osmi, David Presterl deveti, Domen Presterl pa je za deseto mesto k skupnemu seštevku pokala prištel dodatnih 26 točk. Pri dečkih do 11 let (HS 23) se je na najvišji zmagovalni stopnički novega pokala veselil Rok Oblak (SSK Alpina), družbo mu je na drugem mestu delal Ožbej Modrijan (SSD Stol), tretji pa je bil njegov klubski kolega Tjaš Grilc. Kristjan Jekovec je zasedel četrto mesto, Nace Koselj pa se je uvrstil na peto pozicijo.  Miha Jekovec je s skokoma 16 m ter 16,5 m doskočil na deseto mesto. Za najboljše razpoloženje Tržičanov sta poskrbeli dekleti v kategoriji do 11 let. Maja Drinovec je namreč zmagala pred Katjo Markuta (SK Triglav), tretje mesto pa je pripadlo Jerneji Repinc Zupančič. Tudi pri dečkih do 10 let smo z veseljem spremljali zaključno podelitev odličij, saj je bil Juš Sušnik izvrsten drugi. Zmaga je pripadla Marku Hafnarju (SK Triglav), tretje mesto pa je zasedel Erazem Stanonik (SSK Alpina). V najmlajši kategoriji cicibanov do devet let tokrat NSK Tržič-Trifix ni imel svojega predstavnika. Pri dečkih je zmagal Žan Resnik, drugi je bil Matija Zelnik, tretji pa Ožbej Gradišar (vsi SK Triglav). Pri deklicah je bila prva Eva Krek (SSK Alpina), druga pa Vida Ravnikar (SSK Alpina).

Skupna razvrstitev v pokalu 

Dečki do 13 let:

 1. Domen Prevc (SK Triglav) – 245 točk
 2. Aljaž Plahuta (SSK Bohinj) – 210 točk
 3. Kristjan Lesnik (SK Triglav) - 200 točk
  Jure Pogačnik (NSK Tržič-Trifix)

Deklice do 13 let:

 1. Nika Križnar (SSK Alpina) – 300 točk
 2. Maša Jovič (SK Triglav) – 220 točk
 3. Maja Gradišar (SK Triglav) – 200 točk

Dečki do 12 let:

 1. Jaka Kotnik (SK Triglav) – 300 točk
 2. Tjaž Košir (SK Triglav) – 200 točk
 3. Nejc Toporiš (SK Triglav) – 160 točk
 

Dečki do 11 let:

 1. Kristjan Jekovec (NSK Tržič-Trifix) – 230 točk
 2. Nace Koselj (NSK Tržič Trifix) – 225 točk
 3. Rok Oblak (SSK Alpina) – 210 točk

Deklice do 11 let:

 1. Maja Drinovec (NSK Tržič-Trifix) – 260 točk
 2. Katja Markuta (SK Triglav) – 240 točk
 3. Jerneja Repinc Zupančič (NSK Tržič-Trifix) – 220 točk

Dečki do 10 let:

 1. Mark Hafnar (SK Triglav) – 280 točk
 2. Juš Sušnik (NSK Tržič-Trifix) – 260 točk
 3. Erazem Stanonik (SSK Alpina) – 170 točk
 

Cicibani do 9 let:

 1. Matija Zelnik (SK Triglav) – 260 točk
 2. Žan Resnik (SK Triglav) – 216 točk
 3. Tadej Bedenik (SK Triglav) – 145 točk
  Domen Markuta (SK Triglav)

Cicibanke do 9 let:

 1. Eva Krek (SSK Alpina) – 300 točk
 2. Vida Ravnikar (ND Rateče Planica) – 240 točk

  

Zapisal: Marjan Zupančič