Pred odhodom klubskega kombija z običajnega zbirališča smo lahko občudovali s prvim snegom pobeljene Karavanke, ki so se kopale v jutranjem soncu. Idile pa je bilo konec že po desetih minutah vožnje, ko smo se potopili v običajno jutranjo meglo, ki nas je spremljala vse do športnega centra v Mostecu, kjer je domači SSK Costella Ilirija organiziral letošnje državno prvenstvo v smučarskih skokih za dečke v kategorijah 10 in 11 let ter za deklice do 11 let.

Pri dečkih v kategoriji do 10 let je naslov državnega prvaka ubranil Mark Hafnar (SK Triglav) pred našim Jušem Sušnikom in tretjim Karlom Voduškom (ŠD Vizore). Slednja dva sta zamenjala poziciji glede na lanskoletno poletno sezono. Nace Koselj in Kristjan Jekovec sta pristala v družbi na desetem in enajstem mestu. Tudi v kategoriji dečkov do 11 let je naslov ubranil lanskoletni prvak Damjan Suzič (SSK Costella Ilirija), drugo mesto je pripadlo Luki Robniku (ŠD Vizore), tretje mesto pa si je priboril Marsel Lihteneger (SSK Ljubno BTC). Pri deklicah do 11 let je naslov državne prvakinje osvojila Pia Slamek (SSK Velenje), druga je bila Pia Mazi (SSK Costella Ilirija), tretja pa Katja Markuta (SK Triglav). Tržičanki Maja Drinovec in Jerneja Repinc Zupančič sta osvojili četrto in peto mesto med petnajstimi nastopajočimi dekleti.

V ekipnem delu tekmovanja je nastopilo enajst ekip. Zmagala je ekipa ŠD Vizore s 860,1 točkami, sledila pa ji je naša ekipa NSK Tržič-Trifix v postavi Juš Sušnik, Kristjan Jekovec, Nace Koselj in Maja Drinovec z doseženimi 841,1 točkami. Tretji so bili člani prve ekipe SSK Costella Ilirija, ki so si priskakali 829,6 točk.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem in trenerjem, ki so jih na tekmo pripravljali!

  

Zapisal: Marjan Zupančič