Živahen otroški vrvež, ki nas je sprejel ob prihodu na manjše otroško  igrišče v Žirovnici je napovedoval, da se v prijetnem gorenjskem kraju dogaja nekaj zanimivega. Pod skakalnicami so se namreč  v zgodnjih jutranjih urah zbirali mladi smučarski skakalci iz Avstrije, Italije in Slovenije, ki so nestrpno čakali na štarterjev zamah ob pričetku finala za pokal štirih skakalnic regije Alpe Adria. To je bila namreč zadnja načrtovana tekma po predhodnih, izvedenih  v Celovcu, Trbižu in Sebenjah.    

Domači organizatorji so poskrbeli za prijetno vzdušje in gladek potek aktivnosti, skakalni podmladek pa za lepe in atraktivne skoke. Člani Nordijskega smučarskega kluba Tržič Trifix so  dosegli lepe rezultate: v kategoriji dečkov do 8 let je zmagal Matic Hladnik, pri dečkih do 9 let je zmago slavil Juš Sušnik. Pri deklicah do 9 let je bila Jerneja Repinc Zupančič druga, pri starejših deklicah do 11 let pa je bila najboljša Maja Drinovec .

V skupnem seštevku pokala Alpe Adria  je pri dečkih do 8 let zmagovalni pokal pripadel Maticu Hladniku, pri dečkih do 9 let je tudi v skupnem seštevku zmagal Juš Sušnik, Jerneja Repinc Zupančič pa je bila v svoji kategoriji druga. Skupno zmago je dosegla tudi Maja Drinovec (deklice do 11 let), David Presterl pa je osvojil pokal za tretje mesto v skupnem seštevku tekmovanja štirih skakalnic.
Tekmovanje klubov je v letošnjem letu pripadlo SK Triglav, katerega člani so domov zasluženo odpeljali veliko prehodno trofejo tekmovanja. 

Zapisal: Marjan Zupančič