Topla pozno poletna sobota je bila kot nalašč za izlet v naravo in izvedbo športnih prireditev. Tudi tekma skakalcev za pokal Alpe Adria ni bila izjema, saj so bili pogoji za tekmovanje odlični.

NSK Tržič—Trifix je izvedel 3. zaporedno tekmo za pokal treh držav. Sodelovalo je 91 tekmovalcev iz dvanajstih klubov iz Avstrije, Italije in Slovenije. Kljub temu, da gre za tekmovanje najmlajših, je bilo resnost zaznati ves čas prireditve. Pred tekmo smo lahko opazovali individualne priprave tekmovalcev, posvete s trenerji in mazanje smuči za konkretne razmere na skakalnicah. Med samo tekmo smo videli lepe skoke na vseh napravah. Najmlajši so pokazali svoj pogum na dvanajstmetrski skakalnici, najstarejši dečki do enajst let pa so poleteli do 36 metrov na štiridesetmetrski. Zadovoljstvo s skokom so nekateri pokazali z glasnimi vzkliki in visoko dvignjenimi rokami, seveda pa je bilo slišati tudi vzklike razočaranja. Tudi to je del športnega vsakdana, tekmovalci pa vedo, da je časa za izboljšave v prihodnje še na pretek. Po zadnjem skoku so vsi udeleženci prejeli praktična darila, ki so jih podarili naši sponzorji. Tudi srečelov je privabil obiskovalce, saj so bili dobitki privlačni in uporabni.

Tekmo je obiskal župan občine Tržič, g. Borut Sajovic, ki je občinstvu spregovoril o pomenu takšnih tekmovanj za razvoj športa v občini. Izpostavil je zahtevnost organizacije mednarodne tekme, za katero se zaveda, da je poleg materialnih in finančnih virov zahtevala tudi veliko ur prostovoljnega dela.  

V sklepnem delu so medalje in pokale najboljšim podelili ga. Andreja Potočnik, podžupanja mesta Tržič, g. Janez Brzin, predsednik NSK Tržič-Trifix in g. Dietmar Ortner, predstavnik avstrijske ekipe. 

Odličja je prispeval generalni sponzor Wustenrot, banka in zavarovalnica iz Avstrije. 

Hvala vsem, ki ste sodelovali na tekmi – tekmovalcem in spremljevalnim ekipam, delavcem na različnih dolžnostih in podjetjem ter posameznikom, ki ste tekmo materialno in finančno podprli.

Rezultati po kategorijah (podrobneje tukaj)

 Dečki do 11 let (18):

 1. Lovro Vodušek, SD Vizore (SVN);
 2. Jaka Kotnik, SK Triglav (SVN);
 3. Alexander Cecon, SV Achomitz (AUT);

Deklice do 11 let (7):

 1. Nika Križnar, SSK Alpina (SVN);
 2. Maja Drinovec, NSK Tržič-Trifix (SVN);
 3. Maša Jovič, SK Triglav (SVN).

 Dečki do 10 let (24):

 1. Damjan Suzič, SSK Costella Ilirija (SVN);
 2. Daniel Vilgut, SV Achomitz (AUT);
 3. Primož Ačko, SSK Šmartno na Pohorju (SVN).

 Cicibani do 9 let (19):

 1. Juš Sušnik, NSK Tržič-Trifix (SVN);
 2. Mark Hafnar, SK Triglav (SVN);
 3. Karlo Vodušek, SK Vizore (SVN).

 Cicibanke do 9 let (5):

 1. Pia Mazi, SSK Costella Ilirija (SVN);
 2. Jerneja Repinc Zupančič, NSK Tržič-Trifix (SVN);
 3. Špela Mastnak, SD Vizore (SVN).

Cicibani do 8 let (10):

 1. Thomas Mayr, SG Klagenfurt (AUT);
 2. Matic Hladnik, NSK Tržič-Trifix (SVN);
 3. Vid Rošer, SSK Mislinja (SVN).

 Cicibani do 7 let (8):

 1. Rok Masle, SSK Costella Ilirija (SVN);
 2. Matija Zelnik, SK Triglav (SVN);
 3. Tadej Bedenik, SK Triglav (SVN).

Sponzorji:

Wustenrot – banka in zavarovalnica, C&A Kranj, DM Drogerie-Markt Slovenija, Evolucio d.o.o. Kranj, Iskra Mis d.d, Komunala Tržič, Lekarna Deteljica, Manner, Mercator d.d., Mobitel d.d., Modne pletenine Vene Škofja Loka, Molinet d.o.o. Lipnica, Najdi.si, OMW Koper, Petrol d.d., Pletilstvo Oblak Marko, Psihoterapija Barbara Repinc s.p., Slikarstvo Boris Kos Podljubelj, Spar Slovenija d.o.o., Zavarovalnica Triglav d.d., Žito Gorenjka d.d., Hranilnica Lon d.d Kranj.

Zapisal: Marjan Zupančič